Πτήση τρόμου από Αθήνα για Κεφαλονιά: Πανικός και λιποθυμίες [βίντεο]

Τρόμος, πανικός μέχρι και λιποθυμίες επιβατών σε πτήση με κατεύθυνση την Κεφαλονιά. “Παγωμένοι” παρακολουθούσαν οι υπάλληλοι και τεχνικοί της Πολιτικής Αεροπορίας. 

Το αεροσκάφος έφτασε σχεδόν σε επαφή με τον αεροδιάδρομο του Ελ. Βενιζέλος και άρχισε να παλατζάρει δεξιά-αριστερά χωρίς τελικά να καταφέρει να προσγειωθεί 35 λεπτά μετά την απογείωσή του. Στη συνέχεια ανέβηκε σε ύψος 5000 μέτρων, έφθασε μέχρι την Εύβοια και έριξε μέρος από τα καύσιμά του.

Στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς οι συγγενείς των επιβατών παρακολουθούσαν έντρομοι την περιπλάνηση της πτήσης όπως τους την περιέγραφαν οι άνθρωποι του αεροδρομίου καθώς το έβλεπαν σε μια εφαρμογή από τα κινητά τους.

«Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, με την απογείωση, χωρίς να έχει πάρει το τελικό ύψος που παίρνει συνήθως μια πτήση εσωτερικού, μετά από περίπου πέντε με επτά λεπτά, μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι επιστρέφουμε επειγόντως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω τεχνικής βλάβης», είπε ο Παναζιώτης Λέζος, ένας από τους επιβάτες μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

Στην αρχή, είπε ο επιβάτης, υπήρξε μια ανησυχία, αλλά όχι πανικός. Όταν όμως το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται από τις αναταράξεις, τα πράγματα άλλαξαν. Επί 40 λεπτά το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Αθήνα και προσπαθούσε να κάνει προσγείωση.

Ανάμεσα στους 90 επιβάτες της Sky Express ήταν και τρία παιδάκια, περιέγραψε ο Παναγιώτης Λέζος. «Ήταν τρία μικρά παιδιά ασυνόδευτα και τρία – τέσσερα βρέφη αλλά και άνθρωποι που είχαν προβλήματα υγείας. Τα παιδάκια έκλαιγαν, ήταν σε πανικό, είχαν χάσει το χρώμα τους».

Γύρω στη 1 το πρωί η πλειοψηφία των επιβατών που δεν ήθελε να ξαναμπεί σε αεροπλάνο της εταιρίας ζήτησε την ακύρωση των εισιτηρίων και κατέφυγε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσε εξηγήσεις για το πλάνο της πτήσης και για ποιο λόγο είχε δοθεί άδεια να πετάξει με δυσμενείς καιρικές συνθήκες (4 ώρες είχε καθυστέρηση η πτήση και με τεχνικό πρόβλημα που ακόμη κανείς από την Sky Express δεν έχει εξηγήσει τι ακριβώς ήταν)…

Κατά τη διάρκεια της τραγικής αυτής πτήσης δύο επιβάτες λιποθύμησαν, ενώ οι υπόλοιποι έζησαν στιγμές που θα τις θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Τι απαντά για την ταλαιπωρία των επιβατών της πτήσης Αθήνα-Κεφαλονιά

«Η εταιρεία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Sky Express
Στο συνδυασμό τεχνικής βλάβης στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας αλλά και στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες δυσκόλεψαν την επαναπροσέγγιση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αποδίδει η αεροπορική εταιρία Sky Express με ανακοίνωσή της τη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών της πτήσης Αθήνα – Κεφαλονιά το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, η εταιρία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Κεφαλλονιά, με 50 επιβαίνοντες. Μετά την απογείωση του από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης ανέφερε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του αεροσκάφους, όσο και των Αρχών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο των Αθηνών, η οποία λόγω έντονων καιρικών συνθηκών κατά την προσέγγιση, διήρκησε παραπάνω από το συνηθισμένο. Η εταιρία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος, ενώ όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας» καταλήγει.

Πηγή: kefalonianews.gr