Ο Κ.Τύμπας ζήτησε ειδική συνεδρίαση για την ΔΕΥΑΦ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ε.ΔΗ.Π. Κώστας Τύμπας, έφερε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων για την μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

“Κύριε Δήμαρχε και απευθύνομαι σε εσάς για ένα χρόνιο και ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη των Φαρσάλων. Το πόσιμο νερό. Ένα πρόβλημα που κληρονομήσατε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και που προεκλογικά και εσείς ο ίδιος έχετε δεσμευτεί ότι θα λύσετε. Η πρόταση μου επί του μείζονος αυτού θέματος και αν θέλετε και ένα μέτρο προσωρινής ανακούφισης των δημοτών έως ότου βρεθεί οριστική λύση είναι η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ. Για το λόγο αυτό σας ζητώ να υιοθετήσετε την πρωτοβουλία μου και με το νέο έτος να γίνει μία ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρόντος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων της επιχείρησης. Στην ειδική αυτή συνεδρίαση να αναλυθούν στο σώμα τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, τα οποία επιβάλλεται να γνωρίζουν και οι δημότες, ώστε στο μέτρο του δυνατού να υλοποιηθεί η πρότασης της παράταξης μου. Για το λόγο αυτό καταθέτω υπόμνημα της πρότασης μου ώστε να καταγραφεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης”.

Ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, ευχαρίστησε τον κ. Τύμπα για την πρόταση της ειδικής συνεδρίασης και στη συνέχεια έκανε μία αναφορά στα χρέη της ΔΕΥΑΦ αλλά και στη συσσώρευση αυτών στη ΔΕΗ κάνοντας παράλληλα λόγο για τις μεγάλες οφειλές των πολιτών σε αυτή, αποδεχόμενος την πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση.

Στην συνέχεια ο κ. Άρης Καραχάλιος ανέφερε ότι υπήρχε επίσημη ενημέρωση στο τέλος Αυγούστου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας για όσους παρακολουθούν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του, πάντα ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΦ είναι υπερχρεωμένη, τονίζοντας οτι η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει  αποπληρώσει χρέη 4 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης σημείωσε,  οτι από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, οι τράπεζες και οι προμηθευτές είχαν βγάλει εντολή κατάσχεσης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κ. Ίφου, η οποία θέλησε να αποκαταστήσει τα λεγόμενα του δημάρχου κ. Εσκίογλου για το δάνειο επί θητείας της, αναφέροντας ότι ποτέ στη θητεία της δεν πάρθηκε κάποιο δάνειο για τη ΔΕΥΑΦ, λέγοντας ότι τα κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπου για τη δημιουργία της αποχέτευσης ήταν αναγκαίο να παρθεί το συγκεκριμένο δάνειο.

Όλοι μαζί συμφώνησαν να γίνει μία ειδική συνεδρίαση για την ΔΕΥΑΦ,  με το νέο έτος,  όπου θα αναλυθούν όλα τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης.

Αναλυτικά η πρόταση η οποία κατατέθηκε και από τους δυο δημοτικούς συμβούλους Κ. Τύμπα και Γ. Γκέβρο στα πρακτικά της συνεδρίασης.

“Πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων άμεσα με το νέο έτος με θέμα την μείωση τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ έως ότου βρεθεί οριστική λύση στο μείζον θέμα του πόσιμου νερού της Πόλης των Φαρσάλων. Στην εν λόγω συνεδρίαση να συμμετέχουν το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΦ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της με σκοπό να αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης ,τα οποία οφείλουν να γνωρίζουν και οι δημότες, ώστε στο μέτρο του δυνατού να ληφθεί απόφαση για μείωση των τιμολογίων”.