Έπεσαν οι υπογραφές: Μαζική επιστροφή του γαλλικού τρόμου στο Αιγαίο

Μετά την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και την έγκριση από την Βουλή, υπογράφηκαν οι συμφωνίες με τις γαλλικές εταιρείες που αναλαμβάνουν την υποστήριξη με ανταλλακτικά των γαλλικής προέλευσης μαχητικών Mirage.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, «Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, υπογράφηκαν οι συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019, μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES».

Αυτό συνεπάγεται ότι σύντομα θα αυξηθούν κατακόρυφα οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών Mirage 2000 και Mirage 2000-5, που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Πρόκειται για αεροσκάφη που κάνουν αισθητή την διαφορά τους στο Αιγαίο, δεδομένου ότι δεν τα έχει η Τουρκία, παρουσιάζουν διαφορετική συμπεριφορά και μπορούν να φέρουν 2 στρατηγικά όπλα. Τους πυραύλους Exocet, που αποτελούν τον εφιάλτη κάθε κυβερνήτη πολεμικού πλοίου και τους πυραύλους Scalp EG, με εμβέλεια άνω των 250 χλμ (σ.σ. υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές ότι μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση έως και 500 χιλιόμετρα).

Πηγή φωτογραφιών: haf.gr

Πηγή: enikos.gr