Καιρός: ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται την Κυριακή.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι, νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιάια από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι βαθμιαία και στη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, νότιοι – νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία, από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, νότιοι – νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι, νότιοι – νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα στα βόρεια. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες από το βράδυ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι, νότιοι – νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι, νότιοι – νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, τις πρωινές ώρες στην Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.