«Τζάτζα»… ο Άγιος Βασίλης που μοίραζε γκολ!!!

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο Αλέξης Τζατζάκης ντύθηκε Άγιος Βασίλης αλλά αντί για δώρα, μοίραζε απλόχερα γκολ καθώς πέτυχε πέντε και οδήγησε τη Δόξα Υπέρειας σε μια εντυπωσιακή πρόκριση με 6-4 στην παράταση (κ.α. 3-3) απέναντι στην αξιόμαχη Δόξα Βαλανίδας.

Σε ένα παιχνίδι πανδαισία του ποδοσφαίρου και ακατάλληλο για καρδιακούς όπου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις.

Φτωχό το α΄μέρος…

Το α΄μέρος ήταν φτωχό σε θέαμα με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τις δύο ομάδες να τις χωρίζει το γκολ του Χρήστου Κερμελίδη στο 41΄μετά από ασίστ του Τζατζάκη κάνοντας το 0-1.

Μάλιστα οι δύο πρωταγωνιστές του γκολ, είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές για να σκοράρουν ενώ από τη Βαλανίδα ο Ρακιντζόγλου μόλις στο 1΄δεν κατάφερε να νικήσει τον Ατόσογλου.

Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς…

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η επανάληψη για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 49΄ο Αλέξης Τζατζάκης άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό κάνοντας το 0-2.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και στο 57΄ο Πάρης Παλάντζας με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στην αμέσως φάση ο Τζατζάκης απέφυγε και τον Κυριάκη αλλά ο Θάνος προ της γραμμής απεσόβησε τον κίνδυνο.

Και στο 68΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Θάνου η οποία αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι, ο Σκριάπας διεκδίκησε τη μπάλα στον αέρα και ο Θοδωρής Ρακιντζόγλου που παραμόνευε με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Από κει και πέρα οι της Υπέρειας αφού συνήλθαν από το αρχικό σοκ, ανέβασαν στροφές και στο 78΄πέτυχαν γκολ με τον Μαργαριτόπουλο το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον κ. Μπατζιανούλη.

Για να ακολουθήσουν τρεις μεγάλες φάσεις από πλευράς Υπέρειας με τους Πρίφτη (84΄-86΄), Μαργαριτόπουλο (84΄) και Σπυρόπουλο (91΄) και τον έμπειρο πορτιέρο Γιάννη Κυριάκη να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις.

Και στο 93΄ο Νίκος Παλάντζας με μια γκολάρα λίγο μπροστά από το κέντρο, κρέμασε… τον Ατόσογλου και πέτυχε την ολική ανατροπή για το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Όμως το ματς δεν είχε τελειώσει αφού στην αμέσως επόμενη φάση ο Κυριάκης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κερμελίδη, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζατζάκης που καραδοκούσε έγραψε το 3-3.

Γκολ το οποίο ακυρώθηκε προς στιγμήν ως οφσάιντ από τον κ. Μπατζιανούλη αλλά ο κ. Βασιλός πήρε τη φάση πάνω του και έδειξε σέντρα, με το ματς να οδηγείται στην ημίωρη παράταση.

«Τζάτζα» on fire!!!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 92΄ο Νίκος Παλάντζας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Ατόσογλου για το 4-3.

Στη συνέχεια όμως ο εξαιρετικός επιθετικός που ακούει στο όνομα Αλέξης Τζατζάκης, ανέλαβε εργολαβία και με τρία προσωπικά γκολ (97΄, 101΄, 105΄) οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση με το εντυπωσιακό 4-6!!!

Η διαιτησία

Ο άρχοντας της αναμέτρησης Θανάσης Βασιλός προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Χωρίς προβλήματα ο α΄βοηθός Βαγγέλης Καραθάνος ενώ ο β΄βοηθός Παναγιοώτης Μπατζιανούλης ελέγχεται για τις αποφάσεις του 78΄και 94΄.

ΒΑΛΑΝΙΔΑ (Β. Μάνος): Κυριάκης, Χαλίλ, Θάνος, Τσαμούρας (59′ Σκριάπας), Μπάσιο (46΄Τέλιος), Αδάμου (67΄Μουταφίδης), Παλάντζας Π., Παλάντζας Ν., Βαρσάμης, Ρακιντζόγλου (76΄Σαμαράς), Κακανούλιας.

ΥΠΕΡΕΙΑ (Γ. Λυκοκώστας): Ατόσογλου, Δημητρίου, Πατσιούρας, Ντραμπάκουλος, Σπυρόπουλος, Σουλτούκης (89 Τσιούρης Γ.), Ντόντος (59΄Πρίφτης), Ζαχαράκης (59΄Μαργαριτόπουλος), Γκατζόγιας (62΄Καλφόγλου), Κερμελίδης, Τζατζάκης.

Πηγή: Larisagoal.gr