Ο καιρός της Παρασκευής

Που θα εκδηλωθούν οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις. Ποια ένταση θα έχουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ, μετά το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 13 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, από το μεσημέρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 08 και 19 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα ως προς την μέγιστη θερμοκρασία).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Κυκλάδες, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη τιμή της).

Ο καιρός το Σάββατο

Στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα βόρεια, αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, που βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, με σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα, στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ant1news.gr