Καιρός: συννεφιά και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, αναμένονται την Πέμπτη. Στα δυτικά, από το μεσημέρι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, από τη νύχτα στα νησιά του Ιονίου και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ανατολικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Από το μεσημέρι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, δε από τη νύχτα στα νησιά του Ιονίου και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με ένταση τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 07 και 20 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα ως προς την μέγιστη θερμοκρασία).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά, έως το απόγευμα, με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και στα βόρεια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!