Μεσσηνία: Φρίκη σε νεκροταφείο – Ξέθαψαν νεκρή και έσπασαν τάφους

Oι δράστες  προκάλεσαν απίστευτους βανδαλισμούς σε τάφους στο κοιμητήριο στο χωριό Πλατύ: ξέθαψαν το σώμα μιας γυναίκας που είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια και βανδάλισαν τη σορό, βάζοντάς τη σε καθιστή θέση.

Όλο το χωριό είναι συντετριμμένο, αλλά και αγανακτισμένο από την αποτρόπαιη πράξη, η οποία έγινε μέσα σε τρία τέταρτα χθες το μεσημέρι.
Τη σοκαριστική αυτή υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ παρότι ήταν μεσημέρι κανείς κάτοικος της περιοχής δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Το κοιμητήριο στο Πλατύ βρίσκεται έξω από το χωριό και, δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια δε λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός τη νύχτα. Ωστόσο, χθες το περιστατικό συνέβη μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου στις 2.00 κάτοικος της περιοχής επισκέφθηκε το κοιμητήριο και όλα ήταν εντάξει.

Έπειτα από τρία τέταρτα έφτασε εκεί κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής, προκειμένου να κανονίσει εργασίες καθαριότητας που έπρεπε να γίνουν εν όψει των εορτών. Μπαίνοντας βρέθηκε μπροστά σε μια εικόνα που δεν πίστευε ότι αντίκριζε. Από τον πρώτο τάφο στην είσοδο οι δράστες είχαν ξεθάψει τη σορό της γυναίκας και της είχαν αλλάξει θέση. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα 6 μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά που χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν. Επίσης, οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, ενώ είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα.

Προβληματισμένο το χωριό

Συντετριμμένος από το περιστατικό δήλωσε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Κοινότητας, Σπύρος Μαρούλης. «Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω αυτό που έγινε. Έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές ότι κάποιοι πηγαίνουν και παίρνουν τα μπουκάλια με το λάδι, το πετρέλαιο που καίνε οι λαμπίτσες, τα καντήλια και τα λιβανιστήρια. Έχουν γίνει κατά καιρούς και κάποιες ζημιές, σπάζοντας μάρμαρα στην προσπάθειά τους να ξεκολλήσουν αυτά που θέλουν να κλέψουν. Το σημερινό, όμως, ήταν η αποκορύφωση» τόνισε ο κ. Μαρούλης.

Στην περιοχή ποτέ δεν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και όπως σημείωσε ο κ. Μαρούλης, όλο το χωριό είναι προβληματισμένο: «Είμαστε ένα χωριό που σέβεται τους ανθρώπους τους και πολύ περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν φύγει. Αυτό που έγινε μας έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ. Ζητάμε από τις αστυνομικές Αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μάθουμε και γιατί έγινε και από ποιους και να τιμωρηθούν».

Πηγή: tharrosnews.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!