Κόκκαλης: «Μαρία Αντουανέτα» της κυβέρνησης ο Βορίδης

Με αφορμή την ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στη βουλή, για τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2020, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποκαλυπτική των ανύπαρκτων προθέσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, ήταν η ομιλία του κ. Βορίδη για τον προϋπολογισμό στη βουλή. Μετά από μία μακρά ανάλυση περί… «ιδεολογικών προτύπων», ο κ. Βορίδης αφιέρωσε μόλις 3 (!) λεπτά από την ομιλία του για τα αγροτικά ζητήματα. Ως άλλη… σύγχρονη «Μαρία Αντουανέτα» διατηρεί «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία και προπαντός στον παραγωγικό εκείνο κλάδο για τον οποίο ο ίδιος φέρει την ευθύνη με το χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός.

Αλλά ακόμη και στα τρία αυτά λεπτά, ο κ. Βορίδης ποίησε την νήσσαν για το αγροτικό πετρέλαιο, για τη μείωση της φορολογίας στους συνεταιρισμένους αγρότες, για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων… για ότι δηλαδή «καίει» τους αγρότες.

Αν’ αυτού, τους προσέφερε ως… παντεσπάνι μία πολιτική ρητορική που όμως μόνον εντυπώσεις μπορεί να παράξει και όχι ουσιαστικό κυβερνητικό έργο.

Δεν τον βλέπει ο κ. Μητσοτάκης; Δεν κατανοεί πως κάθε μέρα που περνάει, τον εκθέτει ολοένα και περισσότερο με την ανεπάρκειά του;