Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τον Αχελλώο

Νέα διαβεβαίωση προς τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα και τους εκπροσώπους της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών κ.κ. Τ. Μπαρμπούτη, Φ. Γέμτο ότι “η πολιτική βούληση υπάρχει και θα κατασκευαστούν κανονικά όλα τα συνοδά με τον Αχελώο έργα”, παρείχαν στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, – με πρωτοβουλία του Λαρισαίου πολιτικού – ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γερ. Θωμάς και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κων. Αραβώσης.

Ουσιαστικά, τα κυβερνητικά στελέχη, κατόπιν και σχετικής εντολής του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωστή Χατζηδάκη, επανέλαβαν ότι “οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον Αχελώο θα τηρηθούν στο ακέραιο”, όπερ σημαίνει ότι το φράγμα της Συκιάς θα ενταχθεί στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Σε δήλωσή του, ο Λαρισαίος πολιτικός, ευχαρίστησε τους κκ. Θωμά και Αραβώση, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην διενέργεια της σύσκεψης, επισημαίνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα.

Ακόμη, ο κ. Κέλλας επανέλαβε, όσα υποστήριξε στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, “για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν όλα τα συνοδά με τον Αχελώο έργα, προκειμένου να υπάρξει θετικό ισοζύγιο για τη Θεσσαλία και τη χώρα σε ενεργειακό και αρδευτικό επίπεδο, αλλά και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον τομέα των ΑΠΕ”.

«Ο θεσσαλικός κάμπος απειλείται με ερημοποίηση, ενώ την ίδια ώρα το κόστος άρδευσης εκτινάσσει το συνολικό κόστος παραγωγής. Με την ολοκλήρωση και την πλήρη αξιοποίηση των έργων της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και εκτιμώ πως έφτασε η ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ να προσθέσει στο ενεργητικό της ένα ακόμη μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με τεράστια οικολογική διάσταση, για τις επόμενες γενιές», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.