Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει ο “Ετεοκλής”

Κακοκαιρία θα επικρατήσει το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 8 τοπικά 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ, που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα ανατολικά, από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι 8, στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά, από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που, από το απόγευμα, θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-6 και σταδιακά, από το μεσημέρι, βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκηπροβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους θα είναι ισχυρές, από το μεσημέρι στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά και το βράδυ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Σταδιακά, από το απόγευμα, θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές που, από το μεσημέρι, θα εξασθενήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 8-9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ που, σταδιακά από τις πρωινές ώρες, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6-8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά έως το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7, στα ανατολικά 8 και στα νότια έως 9 μποφόρ. Σταδιακά, από το απόγευμα, θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτηπροβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα, στα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5, στα νότια μέχρι 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 7-8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή
Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!