Ο Δήμος Φαρσάλων αποχαιρετά Νικόλαο Ράγια

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο, σε ηλικία 88 ετών, του Νικόλαου Ράγια, του ανθρώπου που με την επαγγελματική του διαδρομή, συνέδεσε το όνομά του για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, με την μεταπολεμική ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρσάλων, έως την μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο αυτοδιοικητικό φορέα.

Ο Νικόλαος Ράγιας, γιος του Ιωάννη και της Λεμονιάς, γεννήθηκε το 1931 στα Φάρσαλα. Αποφοίτησε από το τότε οκτατάξιο Γυμνάσιο Φαρσάλων και στα 21 του χρόνια, το 1952, προσελήφθη στον Δήμο Φαρσάλων, την υπηρεσία του οποίου εκείνη την εποχή, αποτελούσαν μια χούφτα άνθρωποι που υπό την καθοδήγηση του τότε προϊσταμένου αείμνηστου Γεωργίου Παπαγεωργίου, επί της ουσίας «έστησαν» τον μηχανισμό αυτής της υπηρεσίας.

Υπήρξε ανταποκριτής του ΟΓΑ για την επαρχία Φαρσάλων επί τριάντα έτη, προσπαθώντας να βρεθούν λύσεις στα μύρια όσα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της επαρχίας μας με τον ασφαλιστικό τους φορέα σε εποχές πολύ δύσκολες για τους ίδιους και για την χώρα.

Υπήρξε επίσης για 25 έτη ανταποκριτής – παρατηρητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην επαρχία Φαρσάλων.

Για τη σπουδαία προσφορά του στις δύο προαναφερθείσες υπηρεσίες, του απονεμήθηκαν ισάριθμες τιμητικές διακρίσεις.

Το 1974 μετά την μεταπολίτευση υπήρξε ο πρώτος «Δημαρχεύων» του Δήμου Φαρσάλων έως τις Δημοτικές εκλογές του Μαρτίου του 1975.

Στη συνέχεια υπηρέτησε τον Δήμο από την θέση του προϊσταμένου με πρόταση του τότε Δημάρχου αείμνηστου Κωνσταντίνου Μπούτη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρξε ο άνθρωπος που δημιούργησε εκ του μηδενός τα αρχεία του Δήμου Φαρσάλων.

Τον Δήμο συνέχισε να υπηρετεί με την ίδια αγάπη έως το 1987 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, ενώ με πρόταση του τότε Δημοτικού συμβούλου και επιφανούς Φαρσαλινού, αείμνηστου Ηλία Δοντά, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες του.

Ο Νικόλαος Ράγιας, αφήνει πίσω με το έργο του μία τεράστια παρακαταθήκη στο Δήμο Φαρσάλων. Θα μείνει στις μνήμες όλων ως το υπόδειγμα ανθρώπου, οικογενειάρχη και εργαζομένου.

Η Δημοτική Αρχή των Φαρσάλων αποχαιρετά τον Νικόλαο Ράγια και εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη!