“Τετρακίνητος” και με ανατροπή ο Αχιλλέας Φαρσάλων!!!

Τι αν ο Αχιλλέας Φαρσάλων βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο τέρματα στο πρώτο μέρος και έχοντας πολύ υποτονικό πρόσωπο και κακή εικόνα, στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Χρήστου Καπελιάνη παρουσιάστηκε τρομακτικό κόντρα στην Λάρισα 2012 και κατάφερε να «καταπιεί» τους φιλοξενούμενους και να πετύχει σπουδαία νίκη με σκορ 4 – 2.

Έτσι οι Μυρμιδόνες έφτασαν στους 15 βαθμούς προσπέρασαν την Λάρισα 2012 και τον Τύρναβο και πλέον μαζί με την ομάδα του Αβέρωφ είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας μετρώντας πέντε σερί παιχνίδια αήττητοι και τρεις συνεχόμενες νίκες.

Στο πρώτο μέρος υπήρχε επιθετική διάθεση και από τις δυο ομάδες, δίχως όμως κάποια μεγάλη στιγμή στα πρώτα λεπτά.

Στο 15′ όμως ο Αχιλλέας έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παπακωνσταντίνου πάτησε περιοχή από τα αριστερά κάνοντας όμορφη ατομική ενέργεια, όμως ενώ είχε επιλογή πάσας έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 38′ ο Δημήτρης Κίτσας έκανε όμορφη ατομική ενέργεια στην καρδιά της περιοχής και με πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με πανομοιότυπο τρόπο τροφοδότησε τον Παναγιώτη Κίτσα με τον τελευταίο να πλασάρει για το 0 – 2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής του Αχιλλέα Φαρσάλων Χρήστος Καπελιάνης δεν περίμενε κάτι περισσότερο και με δυο άμεσες διορθωτικές κινήσεις η ομάδα του Αχιλλέα παρουσιάστηκε απόλυτα μεταμορφωμένη.

Ο ένας εκ των δυο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο ο Ιμεράι ήταν αυτός που πέτυχε το 1 – 2 στο 47′ με κοντινό πλασέ, μετά από σουτ του Παρθένη και ασθενή επέμβαση του Ιορδανίδη.

Αυτό το γκολ έδωσε «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Αχιλλέα που έβαλαν τους φιλοξενούμενους στα «σχοινιά» και μπορεί οι ευκαιρίες των Παρθένη και Παπακωνσταντίνου να σταμάτησαν στον Ιορδανίδη, όπως και το πλασέ του Δημήτρη Τσούλη, όμως στο 63′ ο Παπακωνσταντίνου σκόραρε με κεφαλιά με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ όμως.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν υψηλότατη και καρποφόρησε στο 78′ όταν ο Παρθένης με όμορφη πάσα από τον χώρο του κέντρου είδε τον Μάνο Πετράκη, αυτός «τσίμπησε» με το κεφάλι ανάμεσα στον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων η μπάλα κατέληξε στον Παπακωνσταντίνου που ερχόταν σαν τρέιλερ και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2 – 2.

Ο Αχιλλέας συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά για να πετύχει την ολική ανατροπή, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απάντηση σε αυτή την πίεση και στο 86′ ήρθε και το 3 – 2, με εναλλαγή των ρόλων του δευτέρου τέρματος.

Ο Παπακωνσταντίνου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μάνος Πετράκης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο πλεκτό του Νίκου Ιορδανίδη για το 3 – 2.

Το «κερασάκι στην τούρτα» της αναμέτρησης πέτυχε δυο λεπτά μετά, ο Ντίνος Κατσανάκης με έξυπνο σουτ από τα δεξιά όταν είδε εκτός θέσης τον Ιορδανίδη και με δυνατό συρτό σουτ τον νίκησε για το τελικό 4 – 2.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Παρθένης Σπ., Πετράκης Χρ., Μπερσιάνης, Τσούλης Θ. (88′ Γκούνης), Κατσανάκης, Κομισόπουλος, Παρθένης Λ., Παπακωνσταντίνου, Γαγάρας (46′ Ιμεράι), Τσούλης Δ. (60′ Αναγνώστης), Καναβός (46′ Πετράκης Μ.).

Λάρισα 2012 (Δημήτρης Καπετανόπουλος): Ιορδανίδης Ν., Φλώρος Π., Φλώρος Ν, Φλώρος Α., Κίτσος Π., Δημόπουλος, Τσιτσόπουλος, Στρατινάκης, Δόνος, Κίτσος Δ., Ιορδανίδης Δ.

Έπαιξαν και οι: Κουτσαμπασούλης, Κίτσας

Διαιτητική Τριπλέτα: Δημεράς, Γκαρέλης, Παπαγεωργίου