Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι  άνεμοι, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 03 και 10 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονίααναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από τον -1 βαθμό μέχρι τους 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 6-8 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά. Στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 με 7 μποφόρ, το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 07 και 15 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5-6 μποφόρ, τοπικά τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή
Στα δυτικά, την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανώς στην δυτική Στερεά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, σε όλη την χώρα, όμως στα βόρεια, τις πρωινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.