Η υπό σύσταση Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ενεργόπολις» στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας

Μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια με κοινωνικό χαρακτήρα πρόκειται να ξεκινήσει στην πόλη μας. Μία δυναμική ομάδα ανθρώπων με αξιόλογη πορεία στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της δημιουργίας, με οργανωτική εμπειρία, επιστημονικές γνώσεις, αλλά και ευρηματικότητα, πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Φιλοδοξεί να προσεγγίσει την επιχειρηματική δράση με μία διαφορετική φιλοσοφία, που δεν θα έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την με κάθε τρόπο μεγιστοποίηση του χρηματικού κέρδους, αλλά να το συνδυάζει με παράλληλα οφέλη για τους εργαζόμενους, τους κλάδους δραστηριότητάς της και την κοινωνία της Λάρισας στο σύνολό της.

Πρόκειται για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Ενεργόπολις», που βρίσκεται σε διαδικασία σύστασης με πρωτοβουλία του διδάκτορα οικονομικών επιστημών Νίκου Παντελίδη, των συνταξιούχων εκπαιδευτικών Γιάννη Νταλώση και Εύης Καλούδη, της λογίστριας-φοροτεχνικού Νίκης Κατσιούρα, της επιχειρηματία Κορίνας Βασιλοπούλου, της γεωλόγου-εκπαιδευτικού Ναστάζιας Ζαφείρη, και με την αμέριστη συμπαράσταση και τεχνική καθοδήγηση του Αριστοτέλη Ανδρέου και Κατερίνας Ελευθέρογου της Κοιν.Σ.Επ. Comvos.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τα μέλη της υπό σύσταση (Κοιν.Σ.Επ.) «Ενεργόπολις», έρχονται σε επαφή με τους σχετικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα σχέδιά τους και να διευρύνουν δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, ως μίας πρώτη επαφή γνωριμίας σε φιλικό κλίμα, από την οποία διαφάνηκε η διάθεση και από τις δύο πλευρές για μια εποικοδομητική συνεργασία.