Google: Νέα εποχή με αποχώρηση των ιδρυτών από την Alphabet

Νέα εποχή για την Google, με τους ιδρυτές Λάρι Πέιτζ και Σέργκεϊ Μπριν να αποχωρούν από την ηγεσία του μητρικού ομίλου Alphabet, παραδίδοντας τα σκήπτρα στον Σαντάρ Πιτσάι, που έως τώρα ήταν διευθύνων σύμβουλος μόνο στην Google.

Η μετάβαση δίνει στον Πιτσάι -ο οποίος είναι στο τιμόνι της Google από το 2015- ολοκληρωτική εποπτεία του συνόλου των δραστηριοτήτων της Alphabet, που εκτείνονται και σε άλλους τομείς πέραν των υπηρεσιών αναζήτησης στο Διαδίκτυο, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και νέα τεχνολογία φροντίδας υγείας. Οι Λάρι Πέιτζ  και Σέργκεϊ Μπριν θα παραμείνουν βασικοί μέτοχοι, διατηρώντας και τη θέση τους στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

«Διατηρούμε μακροπρόθεσμα τη δέσμευσή μας σε Google και Alphabet και θα παραμείνουμε ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη Δ.Σ., μέτοχοι και συνιδρυτές. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τον Σαντάρ σε τακτική βάση», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.

Το 2015 η Google είχε προχωρήσει σε αναδιοργάνωση της Alphabet, με τους Πέιτζ και Μπριν να αποχωρούν και να διορίζουν τον Πιτσάι στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google. Το ότι ο Πιτσάι αναλαμβάνει επικεφαλής και σε Google και Alhpabet αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι ότι οι ιδρυτές πιστεύουν στις δυνατότητές του, σχολιάζει στο Bloomberg η Τζιν Μάστερ, αναλύτρια στη Loup Ventures.

naftemporiki.gr