Βροχές και κρύο την Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, αναμένεται μεταβολή να παρουσιάσει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, τους ενισχυμένους βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες από τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που την νύχτα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα, οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων υπάρχει για τα γύρω ορεινά, από το βράδυ. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 3-4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 02 και 13 βαθμών Κελσίου, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, από το βράδυ σε ορεινές και κατά διάρκεια της νύχτας και σε ημιορεινές περιοχές και θα ενταθούν. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ, δε από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά μέχρι τα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη), ενώ από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4-6 βαθμούς χαμηλότερα) ενώ από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6  μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 06 και 18 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα), ενώ από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Για τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ, την νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι, στα κεντρικά και βόρεια, θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία αισθητή πτώση, από βορρά προς νότο.