Συνάντηση με τον Μητσοτάκη προανήγγειλε ο Ερντογάν

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δήλωσε ότι θα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν, αποδεχόμενος όπως είπε, το χθεσινό σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Κυβερνητικές πηγές της Αθήνας επιβεβαίωσαν τη συνάντηση, η οποία θα γίνει αύριο στις 14:30, (τοπική ώρα) στο Λονδίνο, αναφέροντας πως αυτή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς.

Πρόκειται για επίσημη συνάντηση, καθώς θα συμμετέχουν σε αυτήν και αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων και συγκεκριμένα οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει, επίσης, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

«Οι φίλοι μπορούν να κάνουν βήματα και θα κάνουμε ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο. Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε βήματα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος προτού αναχωρήσει για το Λονδίνο, ώστε να συμμετάσχει στην επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Η Λιβύη μπορεί ακόμα και να αποσύρει τον πρέσβη της, τώρα διαπραγματεύονται μαζί του, του λένε πράγματα», είπε σχετικά με το τελεσίγραφο που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στον πρέσβη της Λιβύης, για να ακύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Τουρκία.

«Χθες έλαβα αίτημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να μεταξύ μας συνάντηση», συνέχισε ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας πως «η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η νότια Κύπρος δουλεύουν μαζί, όμως αυτό δεν θα επηρεάσει τα βήματά μας με τη Λιβύη.

Η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της.

Γιατί έχουμε κάνει μία γραπτή συμφωνία με τη Λιβύη, έχουμε υπογράψει και τώρα θα έρθει στη Βουλή μας για να ψηφιστεί», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή: ant1news.gr