Αύριο Τετάρτη το Μπλόκο Συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και η Επιτροπή Αγώνα της Επαρχίας Φαρσάλων υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής Συσκεψης του Παλαμά, αποφάσισαν Συλλαλητήριο-Μπλόκο στα Φάρσαλα, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 διεκδικώντας:

● Δικαιες τιμές σε όλα τα αγροτικά προιόντα.Να πωλούνται τα αγροτικά προιόντα σύμφωνα με την ποιότητα τους ώστε να μας εξασφαλίζουν ένα εισόδημα ικανό στο να πληρώνουμε το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια.
●Μείωση του κόστους παραγωγής.Καμία αύξηση στα τιμολογια της ΔΕΗ όπως έγινε τον Σεπτέβριο και χορήγηση Αφορολόγητου Πετρελαίου όπως δίνετε και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Την ίδια στιγμή που η κυβερνηση χορηγεί από τον κρατικό προυπολογισμό 700 εκατομμυρια ευρώ για εφοπλιστές δεν υπάρχει σύμφωνα με τον κ.Βορίδη το δημοσιονομικό πλεόνασμα για επιστρόφη φόρου πετρελαίου στους αγρότες.
●Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορες.Την ώρα που ο αρμόδιος Υπουργός κος Βρούτσης διατυμπανίζει στα ΜΜΕ ότι είναι το πρώτο ασφαλιστικό που θα γνωρίζουν οι αγρότες τι σύνταξη θα παίρνουν, οι ίδιοι είναι που την τελευταία δεκαετία έχουν ψηφήσει τρία διαφορετικά ασφαλιστικά.
●Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Να μείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού, να ασφαλίζονται οι παραγωγες για περισσότερα ζημιογόνα αίτια, να συνεισφέρει το κράτος με χρήματα από τον κρατικο Προυπολογισμό στον προυπολογισμό του ΕΛΓΑ όπως προβλέπεται και το κυριότερο να μην μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Έχουμε την δύναμη και κυρίως την θέληση να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας που θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας.

Μην λείψει κανένας αγρότης την Τετάρτη 4 Δεκέβρη και ώρα 11 π.μ. από το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα.

Προσυγκέντρωση των τρακτέρ 10:30 στον Κομβο της Ανωχωρίου.

ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ. ΚΑΤΩΧΩΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ.