Χειμωνιάτικο σκηνικό την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά αναμένονται τη Δευτέρα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες αρχικά στα ορεινά και τις νυχτερινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια. Από το βράδυ στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.