Τεράστια νίκη για τον Γ.Σ.Φαρσάλων στην έδρα του

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι έχει “μέταλλο” και χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει τεράστια νίκη στην παράταση με σκορ 93 – 90 απέναντι στην ομάδα της Γέφυρας και να επανέλθει έτσι στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Έτσι οι Φαρσαλινοί με ρεκόρ 7 νίκες και 2 ήττες και 16 βαθμούς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο σε ένα “σφιχτό” παιχνίδι, ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος του και πολλές εναλλαγές στο σκορ, με δύναμη και αρκετές επαφές και ελάχιστα εύστοχα μακρινά σουτ και από τις δυο ομάδες οι Φαρσαλινοί πήγαν στον πάγκο όντας μπροστά στο σκορ με 23 – 22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός άνοιξε αισθητά όμως οι δυο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν καλάθι – καλάθι αυτή την φορά όμως σκοράροντας κατά ριπάς με την αναμέτρηση να είναι στο 37 – 35 4′ πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Στα εναπομείναντα λεπτά το πρώτου ημιχρόνου ο Γυμναστικός κατάφερε να τρέξει ένα σερί 5 – 2 και να περάσει μπροστά με 43 – 37, όμως ένα τρίποντο στην λήξη του ημιχρόνου έφερε τους φιλοξενούμενους στο -2 (43 – 41).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός μπήκε πολύ καλύτερα και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του και να το αυξήσει μέχρι και στο +5 (50 – 45).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δυο γκολ – φαουλ σε δυο φάσεις και πέρασαν μπροστά με σκορ 50 – 52.

Εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά η οποία 2:30′ πριν την λήξη πέρασαν μπροστά με σκορ 54 – 60.

Ο Γυμναστικός “απάντησε” με εύστοχο τρίποντο του Τσούκα, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν υπέρ τους το μομέντουμ της αναμέτρησης και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 57 – 68.

Ένα τρίποντο του Τσούμα και ένα καλάθι του Παπαχρήστου, έκανε τον Γυμναστικό να τρέξει ένα σερί 5 – 0 και να πάει στον πάγκο όντας στο -6 (62 – 68), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δικό τους σερί 0 – 5 και πέρασαν μπροστά με 11 και πάλι 62 – 73.

Ένα τρίποντο του Μουλά και μια καλή άμυνα η οποία συνοδεύτηκε από καλάθι του Δέσπου έφεραν την άμεση απάντηση των παικτών του Γρηγόρη Γιασάρη οι οποίοι μείωσαν σε 67 – 73, στο τρίτο λεπτό του δεκαλέπτου.

Ο Γυμναστικός συνεχίζοντας την πολύ καλή του άμυνα κατάφερε να αυξήσει το υπέρ του σερί σε 8 – 0 και να μειώσει σε 70 – 73 με καλάθι του Πεταλωτή και εύστοχη βολή του Τσούκα, στα μέσα του δεκαλέπτου.

Τρία λεπτά πριν την λήξη ο Μουλάς ευστόχησε σε δυο βολές, ενώ η Γέφυρα απάντησε με εύστοχο δίποντο και οι φυο ομάδες πήγαν στην τελική ευθεία όντας στο 72 – 75.

Από εκεί και έπειτα πέρασε ένα λεπτό “ανομβρίας” το οποίο σταμάτησαν οι δυο βολές του Πεταλώτη με το σκορ να διαμορφώνεται σε 74 – 75 δυο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με κάρφωμα, όμως ο Παπαχρήστος με δυο εύστοχες βολές έφερε το παιχνίδι και πάλι στον πόντο (76 – 77).

Μια εύστοχη βολή της Γέφυρας έφερε το παιχνίδι στο 76 – 78, όμως ο Πεταλωτής με όμορφο λει απ έφερε το παιχνίδι στην απόλυτη ισοπαλία με 78 – 78 και μόλις 23 δεύτερα να απομένουν στο ρολόι.

Ο Αποστολίδης κράτησε την μπάλα για την Γέφυρα πάσαρε στην ρακέτα, όμως ο Τσούκας παρενέβη σωτήρια και έβγαλε πολύ κρίσιμη άμυνα, εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί την σκυτάλη στην αρχή της πήραν οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” των Φαρσαλινών Παπαχρήστος ο οποίος σημείωσε δυο πόντους και Δέσπος ο οποίος σημείωσε 4 πόντους και 2′ πριν την λήξη της παράτασης ο Γυμναστικός πέρασε μπροστά με 84  – 81.

Ο Αποστολίδης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Παπαχρήστος με μια τρίποντη “βόμβα” με παίκτη κολλημένο πάνω του πέτυχε το 87 – 81. Το καλάθι του Δέσπου ένα λεπτό πριν την λήξη της αναμέτρησης έφερε την διαφορά στο +7 (89 – 82). Ο Δέσπος χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε δυο βολές με τον Ματενίδη και ο Ονάσογλου με εύστοχο τρίποντο μείωσε σε 89 – 87. Ο Πεταλωτής κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε σε δυο βολές και το σκορ διαμορφώσε το 91 – 89. Ο Ματενίδης με εύστοχο τρίποντο μείωσε σε 91 – 90. Ο Πεταλωτής στήθηκε και πάλι στην γραμμή της “φιλανθρωπίας” όπου αποδείχθηκε απόλυτα ψύχραιμος και με δυο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το 93 – 90. Ο Ονάσογλου αστόχησε σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση και έτσι οι παίκτες του Γρηγόρη Γιασάρη πήραν τεράστια νίκη με 93 – 90.

Δεκάλεπτα: 23-22, 43-41, 62-68, 78-78 κ.α. 93-90 παρ.

Διαιτητές: Χατζηχαρίσης-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης (Τσιργούλας)

Οι Συνθέσεις

Γ.Σ.Φαρσάλων (Γιασσάρης): Στάνκοβιτς , Βασιλείου, Παπαχρήστος 20(2), Τσούμας 14(1), Βρεττάς 8(2), Πεταλωτής 18, Μουλάς 11(1), Τσούκας 4, Δέσπος 18.

Γέφυρα (Μελετιάδης): Μπέγας 9(1), Ματενίδης 8(1), Μάρτζος 18(2), Κολοκοτρώνης 1, Ονάσογλου 12(2), Αποστολίδης 15, Τζουβάρας , Τσακαλέρης 14, Κοτσάνος 13, Κιουρτσίδης , Παπαδόπουλος