Μαριναρισμένο σουβλάκι με τζατζίκι λαχανικών

Η πιο απλή αλλά νόστιμη μαρινάδα για να φάτε τα ωραιότερα δικά σας σουβλάκια, με ένα εντυπωσιακά γευστικό τζατζίκι λαχανικών.

Υλικά ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

  • 1 κιλό χοιρινό ή κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια για σουβλάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ⅓ φλιτζανιού μουστάρδα
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • πίτες

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΕΖΕ

  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες καρέ
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 2 ντομάτες σε κύβους και χωρίς σπόρια
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Βήματα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΣΟΥΒΛΑΚΙΟΥ

Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά και το κρέας.
Ανακατέψτε καλά.

Σκεπάστε με μία μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα.

Όταν είστε έτοιμοι περάστε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος στα σουβλάκια.
Ψήστε όπως εσείς θέλετε περισσότερο ή λιγότερο καλοψημένο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΝΤΙΠ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.

Πασαλείψτε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
Ρίξτε λίγο αλάτι. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα κομμάτια να μαλακώσουν.

Σε ένα κατσαρόλακι ρίξτε την ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Αφήστε τα να κρυώσουν όλα, σάλτσα και λαχανικά.

Σε ένα μπολ ρίξτε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι, την ντομάτα, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές, το σκόρδο και το ξίδι. Ανακατέψτε πολύ καλά, αλλά απαλά και αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Σερβίρετε όπως επιθυμείτε.

Για ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε το pasmageirevontas.gr.