Τσόλας: Εξέτασα πρώτος το παιδί που πέθανε από διφθερίτιδα

«Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο μας την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, τέσσερις τα ξημερώματα με έντονη δύσπνοια»

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα. Όπως ανακοινώθηκε χθες τελικά είχε κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου.

Συγκίνηση προκαλεί και η προσωπική ιστορία του αγοριού, το οποίο μεγάλωσε σε ίδρυμα και ήταν σε ανάδοχη οικογένεια τα τελευταία 3 χρόνια όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το αγοράκι είχε κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου DTap, το οποίο προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Έτσι διερευνάται πώς νόσησε.

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Metropolitan» κ. Τσόλαςμίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το 8χρονο παιδί που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Εξέτασα πρώτος το παιδί που πέθανε από διφθερίτιδα», δήλωσε ο κ. Τσόλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπτώματα που βρήκε στην εξέταση.

«Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο μας την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, τέσσερις τα ξημερώματα με έντονη δύσπνοια, η εικόνα ήταν η εικόνα της λαρυγγίτιδάς η οποία μπορεί η διφθερίτιδα να μιμηθεί. Αντιμετωπίστηκε και βελτιώθηκε η εικόνα του, συστήθηκε η νοσηλεία του στο νοσοκομεία μας, οι γονείς δεν δέχθηκαν την εισαγωγή προφανώς για λόγους ασφαλιστικούς, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, κι εμείς αναγκαστήκαμε ακολούθως γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατο να πάει σπίτι του στην κατάσταση που ήταν το διακομίσαμε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» και η συνέχεια είναι γνωστή.

Το τελευταίο κρούσμα είχα την κακοτυχία να το δω πάλι εγώ το 1991, πριν από 28 χρόνια όταν ήμουν ειδικευόμενος στην πανεπιστημιακή κλινική του Αγλαΐα Κυριακού. Ήταν ένα ανεμβολίαστο πομακάκι από την Θράκη το οποίο έπασχε από διφθερίτιδα. Αν και αντιμετωπίστηκε και εκείνο το παιδάκι κατέληξε καθώς μετά από δύο εβδομάδες έκανε μυοκαρδίτιδα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: news.gr