Ο καιρός της Παρασκευής

Στη δυτική Ελλάδα, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 18 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με τοπικές βροχές δε στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, το πρωί στις Κυκλάδες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρεια, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, το πρωί στα βορειοδυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και στην Μακεδονία και από το βράδυ στην Θράκη, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.