Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε το διοικητή της 114 ΠΜ στην παραίτηση

Ο διοικητής της 114 ΠΜ, εκεί απ΄ όπου απογειώνονται τα Mirage 2000, παραιτήθηκε και παραδόξως “δεν κουνιέται φύλλο”! Σε άλλες εποχές η είδηση θα απασχολούσε τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στα πρώτα τους θέματα, αλλά τώρα όλοι παριστάνουν ότι δεν συνέβη δα και κάτι τόσο σοβαρό…

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι σε επίπεδο πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας το μαντάτο προκάλεσε παγωμάρα! Στο ΓΕΑ και στο ΓΕΕΘΑ όπου Αρχηγός είναι αεροπόρος, οι λόγοι είναι προφανείς. Η παραίτηση του διοικητή της 114 ΠΜ όσο κι αν αποσιωπηθεί κάνει πολύ θόρυβο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως κάτι ασήμαντο. Όπως έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα οι πολλές, πάρα πολλές παραιτήσεις στελεχών πρώτης γραμμής της ΠΑ. Στα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία η αμηχανία και η παγώμαρα αποδίδεται στην ανησυχία ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Γιατί παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 ΠΜ; Μόνο ο ίδιος μπορεί να μας πει τι μέτρησε περισσότερο για να πάρει αυτή την απόφαση. Θα μεταφέρουμε όσα κυκλοφορούν ως πληροφορίες.

•Θέλησε να διαμαρτυρηθεί μ΄ αυτό το τρόπο για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η 114 ΠΜ. Το κυριότερο απ΄ όλα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους χειριστές του περισσότερες ώρες πτήσης. Αυτός είναι ο νούμερο ένας λόγος που επικαλούνται οι χειριστές όταν υποβάλλουν παραίτηση. Το “θέλω να πετάω” είναι το κυριότερο επιχείρημα.

•Η εμπλοκή της 114 ΠΜ με το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του προσωπικού, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει βαρύτατο καθημερινό πρόγραμμα.

•Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι ο διοικητής της 114 ΠΜ είχε ζητήσει να ενισχυθεί αριθμητικά το προσωπικό. Αντί γι΄ αυτό με μεταθέσεις που αποδίδονται σε “βύσματα”, έφυγε κι άλλος κόσμος, βυθίζοντας το ποσοστό επάνδρωσης.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο, πάντως λίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση της παραίτησης η οποία έγινε γνωστή από δημοσίευμα του Militaire.gr  χθες το πρωί , ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα της σύμβασης για την τεχνική υποστήριξη των Mirage 2000. Πρόκειται για θέμα που θα ΄πρεπε να ΄χει επιλυθεί εδώ και χρόνια.

Ελπίζουμε ότι η παραίτηση του διοικητή της 114 ΠΜ θα αφυπνίσει όσους πρέπει, όσο πρέπει.

Πηγή: militaire.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!