Καζάν Ντιπί (Kazandibi) με ρυζάλευρο

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ
  • 1/4 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 3-4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη (για το τηγάνι)
  • λίγο βούτυρο (για το τηγάνι)

Βήματα

Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο ή νισεστέ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη να διαλυθεί το άλευρο.

Ανάβουμε την εστία ν’αρχίσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία να ψηθεί η κρέμα ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη να μην κολλήσει. Δοκιμάζουμε την κρέμα στη ζάχαρη, δεν τη θέλουμε πολυ γλυκιά. Μόλις πήξει την βγάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το ανθόνερο.

Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο και διάμετρο 11 εκ. αλοίφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού 3-4 κ.σ. ζάχαρη.
Ανάβουμε την εστία και αφήνουμε να λιώσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσέχουμε την θερμοκρασία, χαμηλώνουμε αν είναι δυνατή. Ρίχνουμε από πάνω 2-3 κουταλιές από την κρέμα και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Με μια σπάτουλα ελέγχουμε το κάτω μέρος της κρέμας να »καεί» καλά. Όταν πάρει ωραίο χρώμα το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, καλύτερα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα και μετά την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή μακρόστενες λωρίδες και τα ρολάρουμε.

Πηγή: pasmageirevontas.gr