Το «φιάσκο» κατά την παρουσίαση του Cybertruck κόστισε στον Έλον Μασκ 768 εκατ. δολάρια

Από επικοινωνιακής πλευράς θεωρήθηκε από πολλούς «fail», καθώς ο λόγος που η παρουσίαση του ηλεκτρικού ημιφορτηγού Cybertruck της Tesla έκανε τον γύρο του κόσμου δεν ήταν οι δυνατότητες του οχήματος, αλλά το ότι τα τζάμια του υποτιθέμενου εξαιρετικά ανθεκτικού οχήματος έσπασαν κατά τη διάρκειά της. Ωστόσο, το «φιάσκο» αυτό είχε και «απτές» οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 6%- με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική περιουσία του ίδιου του Μασκ να μειωθεί κατά 768 εκατ. δολάρια μέσα σε μία ημέρα.

«Είναι κυριολεκτικά αλεξίσφαιρο απέναντι σε πιστόλι των 9 χιλιοστών» είπε για το ημιφορτηγό ο Μασκ, πριν ριχτούν στα τζάμια μεταλλικές μπάλες, με αποτέλεσμα να ραγίσουν. Είχαν προηγηθεί χτυπήματα με βαριοπούλα στην πόρτα, χωρίς να προκληθεί ζημιά- αλλά η μεταλλική μπάλα φάνηκε να «νικάει» τα τζάμια, με τον Μασκ να λέει «oh my f***ing God» (στα ελληνικά θα λέγαμε πως «κατέβασε χριστοπαναγία»).

O Μασκ δεν φάνηκε να αναστατώνεται πάρα πολύ πάντως, και σημείωσε πως «για κάποιον περίεργο λόγο έσπασε και δεν ξέρω γιατί, θα το φτιάξουμε», προσθέτοντας πως «τουλάχιστον δεν πέρασε μέσα».Επίσης, σε ερώτηση μέσω Twitter για το αν ήταν προσχεδιασμένο, απάντησε πως «ρίξαμε την ίδια ατσάλινη μπάλα στο ίδιο παράθυρο αρκετές φορές πριν την εκδήλωσε και δεν έγδαρε καν το τζάμι!».

Πάντως, όπως σημειώνει ο Guardian, η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται γύρω στα 20 δισ. δολάρια, οπότε…τον παίρνει να σπάει μερικά πράγματα πού και πού.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!