Χαρακόπουλος: Το νερό προϋπόθεση επιβίωσης των Θεσσαλών αγροτών!

«Στην εθνική προσπάθεια για την ανασύνταξη του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής με  ρεαλιστικές και βιώσιμες προτάσεις στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, ο ρόλος των γεωπόνων και της επιστήμης που διακονούν είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικός. Οι γεωτεχνικοί είναι πολύτιμος εταίρος της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής. Υπολογίζουμε στις φρέσκιες ιδέες άλλα και στην εμπειρία τους και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας και με τη νέα ηγεσία του συλλόγου θα είναι εποικοδομητική». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους γεωτεχνικούς, τέθηκαν τα ουσιαστικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες αναπτυξιακές ανάσες στον αγροτικό κόσμο. Ιδιαίτερα τονίστηκε η απουσία εθνικής στρατηγικής στην αγροτική παραγωγή και η ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης του υδατικού ελλείμματος του θεσσαλικού κάμπου άλλα και του ενεργειακού κόστους, που έχουν ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη δυναμικών καλλιεργειών.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Γεωπονικού Συλλόγου ήταν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ρωμανόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Γρουσόπουλος, ο ταμίας κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής και τα μέλη κ. Γιώργος Καρανίκας  και κ. Χρήστος Παναγούλης.