Συνεδρίασε η Κοινότητα Φαρσάλων

Στο 2ο συμβούλιο της κοινότητας Φαρσάλων στην συνεδρίαση έγινε γνωμοδότηση προς τους ανωτέρους σε θέματα που στόχο είχαν τη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης. Αρχικά, όλα τα μέλη της κοινότητας Φαρσάλων συμφώνησαν για την ασφάλεια των μαθητών στην κοπή δέντρων στους αύλειους χώρους σχολικών μονάδων και στην άμεση αντικατάσταση αυτών.

Επιπλέον, γνωμοδοτήθηκε η κοπή των δέντρων με κόκκινη σήμανση και η αντικατάσταση αυτών στο αλσύλλιο προκειμένου να πάρει νέα πνοή και να ανανεωθεί. Προτάθηκε η δημιουργία ποδηλατόδρομου για την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών καθώς και για λόγους αναψυχής καθώς και η δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων σε πολυσύχναστους χώρους της πόλης. Οι κοινόχρηστοι χώροι χρησιμοποιούνται από τους πολίτες καθημερινά για την άθληση και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η άμεση ανάγκη ζιζανιοκτονίας σε διασταυρώσεις, κόμβους, φρεάτια και παράπλευρα των δρόμων. Το solanun elaegni folium κοινώς το φυτό Γερμανός και το ailanthus altissima (κοινώς βρωμόδεντρο), είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση εξάλειψή τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να συγκαταλεχθεί στους μακροχρόνιους στόχους του Δήμου, καθώς αυτή η διαδικασία είναι απαιτητική και χρονοβόρα.

Τέλος, συζητήθηκε η τοποθέτηση πινακίδων σε κοινόχρηστους χώρους που γίνεται παράνομη ρίψη μπαζών και η τοποθέτηση πινακίδων στις διαβάσεις ΑΜΕΑ, όπου να αναγράφεται ο νόμος και η ποινή για τους παραβάτες. Οι γνωμοδοτικές αποφάσεις αυτές πάρθηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Φαρσάλων.