Ο καιρός της Δευτέρας

Βροχερός θα είναι την Δευτέρα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στα βόρεια, στην ανατολική και στην νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά, τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων άνεμοι, με ένταση 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με βροχές που από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από τα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά το μεσημέρι. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μέχρι το μεσημέρι με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 21 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη
Την Τρίτη, στα νοτιοανατολικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά από τα δυτικά θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.