Στις ΗΠΑ θα απελαθεί ο τζιχαντιστής που εγκλωβίστηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Εγκλωβισμένος εδώ και μέρες στην νεκρή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, ο Αμερικανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε στις τάξεις των δυνάμεων του ISIS, θα απελαθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Οι απαραίτητες διαδικασίες για την απέλαση στην Αμερική του τρομοκράτη μαχητή έχουν αρχίσει, αφού η αμερικανική πλευρά δεσμεύθηκε να τον δεχθεί στην χώρα και να του χορηγήσει ταξιδιωτικό έγγραφο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αμερικανός ιορδανικής καταγωγής, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οδηγήθηκε την Δευτέρα σε συνοριακό φυλάκιο στην μεθόριο με την Ελλάδα για να απελαθεί. Όμως, η ελληνική αστυνομία τού απαγόρευσε την είσοδο στο ελληνικό έδαφος και ο άνθρωπος βρέθηκε αποκλεισμένος στην νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι τούρκοι χωροφύλακες του δίνουν τροφή και νερό και, όταν πέφτει η νύκτα, του επιτρέπουν να κοιμηθεί στο εσωτερικό οχήματος, για να τον στείλουν τα ξημερώματα προς την πλευρά των ελληνικών συνόρων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται την επομένη της συνάντησης στην Ουάσινγκτον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η Αγκυρα άρχισε την Δευτέρα την απέλαση υπόπτων ως μελών του ISIS που κρατεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Αγκυρα υπολογίζει σε πρώτη φάση να απελάσει 959 άτομα, ανάμεσά τους περί τους 600 Ιρακινούς και Σύρους, αλλά επίσης περί τους 30 πολίτες ευρωπαϊκών χωρών. Η Άγκυρα δηλώνει ότι κρατεί περί τους 1.500 ύποπτους ως μέλη του ISIS, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Πηγή: ant1news.gr