“Βικτώρια”: Στο “επίκεντρο” της κακοκαιρίας το Ιόνιο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Βικτώρια» στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Η Κέρκυρα βρέθηκε στο επίκεντρο, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, να προκαλούν πλημμύρες σε σπίτια, να «εξαφανίζουν» παραλιακούς δρόμους και να προκαλούν κατολισθήσεις, ακόμα και κατάρρευση μέρους κτηρίου.

Η επιχείρηση για τη διάσωση 40χρονου, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε το πρωί της Τρίτης, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο άνδρας βρίσκεται στη δύσβατη χαράδρα της περιοχής Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον Β. Βαθρακογιάννη, τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, ο 40χρονος επικοινωνεί με τους πυροσβέστες και η επιχείρηση διάσωσής του βρίσκονταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα. Το πρωί αναμένεται η 5η ΕΜΑΚ στο νησί, από τα Ιωάννινα, για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Στην περιοχή Καρουμπάτικα, της Κέρκυρας, υπήρξε αποκόλληση βράχου, ο οποίος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει τους επιβαίνοντες.

Ο δρόμος προς Αργυράδες έκλεισε, λόγω πτώσης δέντρου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να σπεύδουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Και στην παραλιακή της Γαρίτσας, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, διεκόπη η κυκλοφορία.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας αποφασίστηκε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από συνεννόηση των τριών δημάρχων του νησιού με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στους Οθωνούς, όπου επίσης ξεριζώθηκαν δέντρα, υπήρξαν προβλήματα με καλώδια της ΔΕΗ, ενώ σε βίντεο φαίνεται αυτοκίνητο να παρασύρεται από τον άνεμο.

Και στην Κεφαλονιά προκλήθηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία, με πλημμυρισμένους δρόμους και παραλιακές οδούς.

Τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα νησιά του Ιονίου έχουν διακοπεί.