Με φαρσαλινή παρουσία η 1η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Από τις 7-11 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η 1η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο κτήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα. Νέοι και νέες ηλικίας 17-32 ετών κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως η δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στην πεδιάδα των Τεμπών, την ένταξη στο πρόγραμμα “NATURA 2000” ορισμένων δασικών περιοχών όπως αυτής του Ασπροποτάμου, τη θέσπιση μεταφορικού ισοδύναμου για τους κατοίκους της Σκιάθου, τη δημιουργία πολιτιστικού Κέντρου στη Λάρισα κ.α.

Στη συγκεκριμένη προσομοίωση δεν έλειψε και η φαρσαλινή παρουσία. Πιο συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν ο τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και Αναπληρωτής Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εξωτερικών Συνεργασιών του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ.) Γιαννούλης Γρηγόριος και ο Ασπροποταμίτης τελειόφοιτος της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιάμπας Δημήτριος. Εκτός των δύο φοιτητών στο πρόγραμμα συμμετείχε και η δεκαεπτάχρονη μαθήτρια του Λυκείου Μπακογιάννη Χριστίνα Μπέη.

Οι τρεις Φαρσαλινοί δεν παρέλειψαν να θέσουν το θέμα της Εθνικής Οδού Λάρισας-Φαρσάλων, παρόλο που αυτό δεν είχε συμπεριληφθεί στα προτεινόμενα θέματα της Οργανωτικής Επιτροπής. Μάλιστα κατάφεραν να πείσουν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να υιοθετηθεί ως ψήφισμα από το σώμα η υλοποίηση του δρόμου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κύριος Γιαννούλης είχε θίξει το ζήτημα της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων και κατά την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στηρίζοντας την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο για τον τόπο.