“Διπλό” ουσίας και ψυχολογίας για τον Αχιλλέα στην Αμπελιά!

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό Αμπελιάς με σκορ 0 – 2 με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν έτσι την πρώτη τους νίκη μετά από 9 αγωνιστικές και με 5 βαθμούς βρίσκονται στην 15η θέση, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός Αμπελιάς με 11 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Αχιλλέα να σκοράρει από τα… «αποδυτήρια» όταν στο 1′ ο Παπακωνσταντίνου έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, «έσπασε» την κατάλληλη στιγμή στο ύψος του πέναλτι και ο Δάσσιος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του με τον Καναβό να παραμονεύει για να σκοράρει.

Αυτό το τέρμα έδωσε ψυχολογία στον Αχιλλέα ο οποίος πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Αμπελιάς.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή στο 10′ όταν ο Πλιάγκας εκτέλεσε το φάουλ με τον Γκαραλιάκο να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 7′ ο Παπακωνσταντίνου ταλαιπώρησε και πάλι την άμυνα της Αμπελιάς από τα αριστερά, έσπασε και πάλι την μπάλα με τον Καναβό αυτή την φορά να είναι αφύλακτος και να πετυχαίνει το 0 – 2.

Εν συνεχεία ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα σουτ του Πλιάγκα το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ την κεφαλιά του Γκαραλιάκου μπλόκαρε ο Παρθένης.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο ορεξάτοι και προσπάθησαν να πετύχουν το τέρμα που θα τους έβαζε στην διεκδίκηση της αναμέτρησης, όμως οι παίκτες του Αχιλλέα καλά στημένοι στο δικό τους μισό δεν επέτρεψαν να βρει η Αμπελιά τους χώρους ώστε να απειλήσει.

Ένα σουτ του Καλούση πέρασε λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Γκαραλιάκου.

Εν συνεχεία ο Αχιλλέας πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε μια καλή στιγμή όταν το μακρινό σουτ του Κατσανάκη έδιωξε εντυπωσιακά ο Κουκούτσης.

Ενώ στο 60′ ο κινητήριος μοχλός επιθετικά της ομάδος του Αχιλλέα Φαρσάλων ο Παπακωνσταντίνου πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έσπασε και πάλι με τον Κουκούτση να διώχνει.

Στο 70′ χάθηκε η μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης για τον Αχιλλέα, όταν ο Παπακωνσταντίνου έστρωσε στον Ιμεράι με τον τελευταίο να αστοχεί από θέση τετ α τετ.

Στο 75′ το πλασέ του Παπακωνσταντίνου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Στο 90+3′ ο Παπακωνσταντίνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Στάικο.

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από άριστες συνθήκες τόσο στην εξέδρα όσο και στον αγωνιστικό χώρο με τους ανθρώπους του Αχιλλέα Φαρσάλων να ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Αμπελιάς για την άψογη φιλοξενία.

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Κουκούτσης, Αγγέλης, Ηλιούδης (50′ Καραγιάννης), Δάσιος, Ποτόσογλου, Κορδαλής, Καλούσης, Πράπας, Σταθάκος, Γκαραλιάκος, Πλιάγκας (32′ λ.τ. Παρασκευούδης).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Παρθένης, Τλούπας, Κομισόπουλος, Μπερσιάνης, Πετράκης Χρήστος, Κατσανάκης, Τσούλης Θανάσης, Τσούλης Δημήτρης (60′ Αναγνώστης), Καναβός (85′ Γκούνης), Παπακωνσταντίνου, Ιμεραι (75′ Μπαιράμι).