Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο, στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που αργά το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 3-4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στην Θράκη τις πρωινές ώρες πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό στη δυτική Μακεδονία να σημειωθούν τοπικές βροχές, πιθανώς και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ πιθανώς στην δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι –πιθανώς- κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο το βράδυ τοπικά στα 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια, τις πρώτες πρωινές ώρες, με μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και στην Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη από το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ. Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και την νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με ένταση 4-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά.