Ο καιρός της Πέμπτης

Πού αναμένεται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Που θα είναι περιορισμένη η ορατότητα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα βορειότερα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στη δυτική Στερεά, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, δε στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται βαθμιαία να εκδηλωθούν νεφώσεις, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και πιθανόν στην δυτική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, δε στην Πελοπόννησο και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Από το απόγευμα, στις περισσότερες περιοχές αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.