Μ. Χαρακόπουλος: “Άρση των εμποδίων στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας”

«Τα οφέλη από την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι πολλαπλά και η χώρα, στο πλαίσιο της γενικότερης ευρωπαϊκής πολιτικής για τις ΑΠΕ, οφείλει να ενισχύσει την συμμετοχή τους στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η στήριξη της επιχειρηματικότητας που αφορά τις επενδύσεις σε αυτό τον τομέα είναι κομβικής σημασίας και πρέπει να αναληφθούν δράσεις για την απάλειψη των δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται, κυρίως στην αργοπορία της αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών και στην συνεχή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που τα διέπει». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στα γραφειοκρατικά εμπόδια που παρουσιάζονται κατά τις διαδικασίες υλοποίησης των επενδύσεων ιδιωτών σε φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που δυσχεραίνουν την δυναμική του τομέα. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του συνδέσμου, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των φωτοβολταϊκών και οι συχνές και αλλεπάλληλες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικά στα φωτοβολταϊκά. Εν κατακλείδι, ζήτησαν σταθερό νομικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύει σε βάθος χρόνου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη του συνδέσμου, συμφώνησε ότι πρέπει να αρθούν τα όποια εμπόδια λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να θέσει το θέμα στα αρμόδια υπουργεία μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Νίκος Τζιουμάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κοκούτσης, ο ταμίας κ. Θωμάς Μυγδάνης και το μέλος κ. Ηλίας Αθαναηλίδης.