Δ. Βαρακλιώτης: «Το Achilles Adventures είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών στα Φάρσαλα»

Achilles Adventures: Μία φιλόδοξη προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών στην περιοχή μας.

Ο δημιουργός της ιδέας και της ιστοσελίδας «Achilles Adventures» κ. Δημήτρης Βαρακλιώτης μίλησε στον «Πρώτο Τύπο» για την σύλληψη και τον τρόπο εκτέλεσης της ιδέας και φυσικά στις προσδοκίες, την δυναμική και τον τρόπο ανάπτυξή της.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο όρος Adventures είναι πολύ δημοφιλής στον χώρο του τουρισμού και εκφράζει μια εναλλακτική τουριστική ματιά παγκοσμίως.

Αυτή της εκδρομής και των δραστηριοτήτων ενός τουρίστα που επισκέπτεται στοχευμένα μία περιοχή ανά τον κόσμο.

Δοκιμάζοντας μία τέτοια εμπειρία στα Χανιά της Κρήτης διαπίστωσα ότι ο τόπος μας μπορεί να γίνει αυτού του είδους τουριστικός προορισμός.

Έχοντας λοιπόν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία στα Χανιά από τον φίλο μου και συντοπίτη μας Νάσο Τσατσαρώνη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Chania Adventure που είναι μία επιτυχημένη επιχείρηση τουριστικών δραστηριοτήτων έψαχνα να κάνω κάτι αντίστοιχο προκειμένου να φέρω τουρισμό στον τόπο μου.

Γυρνώντας λοιπόν από την Κρήτη και ταξιδεύοντας με το τρένο προς Φάρσαλα διαπίστωσα ότι εκατοντάδες τουρίστες κατέβηκαν στα Παλαιοφάρσαλα με προορισμό τα Μετέωρα».


Εκεί λοιπόν συνέλαβα την ιδέα και έβαλα σε μια σειρά τα παρακάτω δεδομένα:

1) Τα Φάρσαλα γεωγραφικά βρίσκονται στο κέντρο της Ελλάδας.

2) Βρίσκονται ανάμεσα σε ένα κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό κι ένα αεροδρόμιο από τα οποία διέρχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

3) Έχω στη διάθεσή μου να εκμεταλλευτώ δύο διεθνή τουριστικά brands, τα Μετέωρα και την Σκιάθο κι ένα Ελληνικό τη λίμνη Πλαστήρα.

4) Στα Φάρσαλα έχουν αναδειχθεί και είναι προσβάσιμοι κάποιοι αρχαιολογικοί χώροι.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω τα Φάρσαλα τουριστικό προορισμό μιας ημέρας…αυτό ήταν.


Με τις προσωπικές μου γνώσεις, εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα διαδικτύου δημιούργησα την ιστοσελίδα achillesadventures.com.

Εκεί δημιούργησα τρεις επώνυμους διεθνώς προορισμούς όπως Μετέωρα, Σκιάθο και λίμνη Πλαστήρα και τρεις προορισμούς στην περιοχή των Φαρσάλων εκμεταλλευόμενος το όνομα του μυθικού Αχιλλέα.

Ο επισκέπτης της σελίδας ενημερώνετε για τους προορισμούς και αγοράζει διαδικτυακά την εκδρομή του.

Οι τοπικοί προορισμοί είναι ο ένας στην πόλη και τους αρχαιολογικούς χώρους των Φαρσάλων, ο δεύτερος στο κάστρο της Καλλιθέας κι ο τρίτος στον αρχαιολογικό χώρο της Σκοτούσσης.

Στο πακέτο που θα αγοράσει ο τουρίστας περιλαμβάνει παραλαβή και επιστροφή από τα Παλαιοφάρσαλα ή το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και γεύμα με τοπικά εδέσματα.

Την ιστοσελίδα την έχω επικοινωνήσει σε δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές πλατφόρμες και ως πιστοποιημένος από την Google στην προώθηση τουριστικών ιστοσελίδων κατάφερα ήδη μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα να δω τον προορισμό με τίτλο Authentic land of the mythical Achilles στους δέκα πρώτους της Ελλάδας στην τουριστική πλατφόρμα Viator.

Ευελπιστώ ασφαλώς ότι με το χρόνο αυτή η προσπάθεια θα φέρει τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του χρυσοφόρο τουριστικού προϊόντος που ακούει στο όνομα Μυθικός Αχιλλέας.

Πατήστε εδώ για να δείτε την σελίδα achillesadventures.com