Ο καιρός του Σαββάτου

Για το Σάββατο, στα δυτικά προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, στο Ιόνιο και με μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές στην Κρήτη από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, το πρωί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 17 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, όμως από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, πιθανώς στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες στην Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια και ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 22 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση προβλέπεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα νότια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή της).

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στα ανατολικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν, τοπικά στο Αιγαίο, σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.