Πνίγηκε” το Πήλιο από τις ισχυρές βροχές

Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το μεσημέρι, με εκτεταμένες κατολισθήσεις. Κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι στην Παρίσαινα, όπως ανέφεραν με ανάρτηση τους στο Facebook. Τα ρέματα “φούσκωσαν”, δέντρα έπεσαν και τα αδέσποτα προσπαθούν να μην παρασυρθούν από τα νερά, που κατέληγαν στη θάλασσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, κ.  Κοντογιώργος, είπε πως νωρίτερα αποκλείστηκε από “φουσκωμένο” ρέμα μία συνοικία στο Πουρί, όπου έσπευσαν τα μηχανήματα του Δήμου προκειμένου να αποκαταστήσουν το δρόμο. Παράλληλα διανοίξεις αποκλεισμένων δρόμων έχουν γίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Τρία μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα, αλλά τώρα που νύχτωσε ο Δήμος θα σταματήσει τις παρεμβάσεις.

Ρέματα έχουν πλημμυρίσει στο Χορευτό και τον Άη Γιάννη, όπου έγιναν  κάποιες παρεμβάσεις, προκειμένου να μπορούν να  περνάνε τα αυτοκίνητα, αλλά οι ρεματιές κατεβάζουν συνέχεια νερά, τα οποία δεν γίνεται να διευθετηθούν, όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση.

Το φως της αυριανής ημέρας θα αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος και των νέων ζημιών που έχουν δημιουργηθεί σε μια περιοχή ήδη πληγωμένη από προηγούμενες κακοκαιρίες.

Έξι μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σημειώθηκαν στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και άλλων σημείων του δικτύου στο Πήλιο, εστάλησαν έξι μηχανήματα.

Απ’ αυτά τα τρία επικεντρώθηκαν στο πάνω μέρος του Πουρίου, όπου έσπασε ο αγωγός ύδρευσης, το νερό έτρεχε στο δρόμο και δημιουργήθηκαν προβλήματα, εργάστηκαν τρία μηχανήματα και πλέον ο δρόμος είναι βατός.

Ακόμη τρία μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας εστάλησαν στα Χάνια και στο Ανήλιο, όπου είχαν υπερχειλίσει ρέματα και έκαναν παρεμβάσεις, ενώ έγινε καθαρισμός φρεατίων και τάφρων, για να έχει δίοδο το νερό της βροχής και να μη σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.