Ο καιρός της Παρασκευής

Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Νέα μείωση της θερμοκρασίας. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στη δυτική Ελλάδα την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, έως το μεσημέρι. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες, τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή της).

Ο καιρός το Σάββατο
Στα δυτικά προβλέπεται άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης καιρός, με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με βροχές στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά, στην Κρήτη και από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή
Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά, με λίγες σποραδικές βροχές στην Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.