Καιρός: έντονες καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πότε και που θα χιονίσει. Νέα “βουτιά” θα κάνει ο υδράργυρος. Ενισχύονται οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Οι άνεμοι, από το βράδυ, θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο, σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, δε από το μεσημέρι και μετά και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 17 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, όμως από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά, έχοντας ένταση 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στην δυτική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ήπειρο. Από τις απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και την νύχτα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Θεσσαλία [από τις προμεσημβρινές ώρες], τις Σποράδες και σταδιακά την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες, στα βόρεια θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 24 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, δε το βράδυ στις βόρειες Κυκλάδες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, δε τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πέσουν και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή της).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και τα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ant1news.gr