Φαρσαλινός φοιτητής με την ομάδα του προκρίθηκε σε διαγωνισμό της NASA Space Apps Challenge στο Βόλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της NASA Space Apps Challenge Volos 2019, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Βόλο. Η NASA οργάνωσε τον παγκόσμιο διαγωνισμό και με διαγωνιζόμενους σε 200 πόλεις σε διάφορες χώρες, οι οποίοι αναζήτησαν ιδέες και λύσεις σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τη Γη και το διάστημα.

Ένα από αυτά τα ζητήματα ήταν και ο καθαρισμός των ωκεανών από σκουπίδια για τον οποίο η ομάδα Trash DrAIn βρήκε μια πρωτοποριακή ιδέα. Η ομάδα Trash DrAIn αποτελούνταν κυρίως από φοιτητές και έναν απόφοιτο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών και ο Φαρσαλινός φοιτητής Άγγελος Αλεξίου που σπουδάζει Ηλ. Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών στο Βόλο.

Ουσιαστικά σκέφτηκε την υλοποίηση ενός λογισμικού που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και machine learning και σε συνδυασμό με ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες (ιπτάμενα και πλωτά drones) θα καταφέρουν να αυτοματοποιήσουν τον καθαρισμό των ωκεανών καθώς υπάρχουν περίπου 200-300 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών.

Τα μέλη της ομάδας είναι οι εξής: (από αριστερά στην φωτ) Αντώνης Μανωλέσσος, Άγγελος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, Μαρία Ψυχογυιού, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Ηλίας Γκόλφος, Γιάννης Κότογλου.

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η διάκρισή της στις 6 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως οι οποίες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στις εγκαταστάσεις της NASA στην Αμερική.

Δείτε το βίντεο: