Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης

Τοπικές βροχές στα δυτικά και από τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται για την Τετάρτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια πελάγη θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Kατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, οι οποίοι βαθμιαία θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, οι οποίοι βαθμιαία θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου, σε πτώση από το βράδυ (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο και στην κεντρική Στερεά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 07 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες, στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα, λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Για τις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.