Δείτε ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε μια σχέση σύμφωνα με την επιστήμη

Mέχρι και σήμερα κανένας δεν έχει κατανοήσει πώς λειτουργεί μια επιτυχημένη σχέση, κυρίως όσο αφορά τη διαφορά ηλικία. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο και αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει πραγματική αγάπη. Όμως μια μελέτη βρήκε την ιδανική διαφορά ηλικίας που πρέπει να υπάρχει σε μια σχέση.

Μια μελέτη εξέτασε 3.000 άτομα και διαπίστωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος του χωρισμού. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε έτη είχαν 18% πιθανότητες να χωρίσουν σε σύγκριση με εκείνα που είχαν την ίδια ηλικία. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 39%, όταν η διαφορά ηλικίας άγγιξε τα 10 έτη, ενώ για τα ζευγάρια που είχαν μια διαφορά 20 ετών τα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν και πολύ ελπιδοφόρα, αφού οι πιθανότητες χωρισμού αυξήθηκαν κατά 95%.

Υπάρχει όμως ιδανική διαφορά ηλικίας; Ναι υπάρχει και σύμφωνα με τους ερευνητές η διαφορά ενός έτους είναι το μυστικό για να κρατήσει μια σχέση.

Όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Εξάλλου η κάθε σχέση είναι διαφορετική και μοναδική.

Πηγή: jenny.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!