Τίμησαν τους αγωνιστές του 1940 στα Φάρσαλα – (κατάθεση)

Με καλό καιρό και αρκετό κόσμο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής στην πόλη και στην επαρχία Φαρσάλων, κάτω από τον ηλιόλουστο καιρό.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του “ΌΧΙ” ξεκίνησαν με τη δοξολογία στο Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, στην πλατεία δημαρχείου από τον αρχιερατικό επίτροπο π. Βασίλειο Αναστασόπουλο και Ιερείς της πόλης, και συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Όλγα Καψιώχα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, σε όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα. Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών, ενώ στην συνέχεια,  έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από την μπάντα της Φιλαρμονική Φαρσάλων.

Στεφάνι κατέθεσαν οι εξής: ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο Αντιπ. ν. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, εκπ. της 1ης Στρατιάς, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων Θωμάς Γκούτας, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Φαρσάλων Θεόδωρος Σταφύλης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων Θεοδώρα Πρεκατέ, για την εθνική αντίσταση 1941-1944 η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζηπλή, η πρόεδρος συλλόγου φίλων φιλαρμονικής Γιάννα Αρμανίδη, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Φαρσάλων Αναστάσιος Δραχμάνης, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φαρσάλων Βασίλης Κεφαλάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Γιώργος Πιτσιάβας, ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ Νίκος Παυλονάσιος, ο σύνδεσμο αποστράτων χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας ν. Λάρισας ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, ο σύνδεσμος Σαρακατσαναίων επ. Φαρσάλων, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αναγέννησης Φαρσάλων ο γεν. γραμματέας Αχιλλέας Μπακαλέξης, ο αθλητικός όμιλος Αχιλλέας Φαρσάλων ο αντιπ. Ηλίας Γιαννολόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η διευθ. προγραμματισμού Β. Μπαλαμπάνη.

Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου του αντιπεριφερειάρχη ν. Λάρισας κ. Χρ. Καλομπάτσιου, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων της τοπικής εκκλησίας, των σωμάτων ασφαλείας και Διευθυντών Σχολείων. Αξιοσημείωτο της παρέλασης είναι οτι τα αγόρια της Γ’ τάξης του 1ου Λυκείου Φαρσάλων, τραγούδησαν για ακόμη μία φορά το “Μακεδονία Ξακουστή” περνώντας μπροστά από τους επισήμους, όπως είχαν κάνει και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.