Ένας Αμερικανός αναζητάει τις ρίζες του στα Φάρσαλα

Οι ιστορίες των ανθρώπων είναι πολλές φορές πιο ενδιαφέρουσες και από ακριβοπληρωμένη ταινία του Hollywood. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφικό σενάριο, είναι και η ιστορία του James Dallas, ενός Αμερικανού, ο οποίος αναζητάει τους συγγενείς του στα Φάρσαλα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Λίγο καιρό πριν, o κ. Dallas έστειλε ένα mail στο ilarissa.gr, λέγοντας ότι ο παππούς του είχε μεταναστεύσει από τα Φάρσαλα στην Αμερική το 1902 σε ηλικία 19 ετών. Ο παππούς του είχε γεννηθεί στις 2 Οκτωβρίου του 1883 και μόλις έφτασε στην Αμερική δήλωσε σαν όνομα του το Louis Griffin Dallas, χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα στοιχείο από την Ελληνική του ταυτότητα. Παντρεύτηκε την Lucy Schauffer  στις 8 Φεβρουαρίου του 1916 και απέκτησαν ένα γιο, ο οποίος είναι ο πατέρας του κ. Dallas.

Έγγραφο ταυτοποίησης στο οποίο αναφέρονται ως τόπος γέννησης τα Φάρσαλα

Λίγο καιρό αργότερα, χώρισε με την πρώτη του σύζυγο του και ξαναπαντρεύτηκε, αποκτώντας αρκετά παιδιά. Έζησε για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του στο Upper Michigan, ενώ η πρώτη του οικογένεια ζει στο Houghten Michigan.

Ο κ. Dallas, αναζητάει με αγωνία οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει με σκοπό να εντοπιστούν οι συγγενείς του στα Φάρσαλα ή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς πρόκειται να επισκεφθεί τα Φάρσαλα με σκοπό να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για την καταγωγή του.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του κ. Dallas βρίσκονται στη διάθεση του ilarissa.gr, για όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί του.

Πηγή: ilarissa.gr