O καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος θα είναι το Σάββατο ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 2 με 4 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί έως και 6-7 βαθμούς υψηλότερα από τις συνήθεις για την εποχή θερμοκρασίες.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 25 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στην Θράκη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη η ελάχιστη τιμή).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια με ένταση κατά τόπους 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 28 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 20-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Κυριακή ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά. Από το απόγευμα, υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την ημέρα της Εθνικής Εορτής. Μόνο στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα στα νοτιότερα τμήματα για βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες
μικρής διάρκειας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τις
πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.