Ο καιρός της Παρασκευής

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην Μακεδονία, το πρωί και το βράδυ. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη η ελάχιστη τιμή).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στο Ιόνιο. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια με ένταση κατά τόπους 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα και πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς από το πρωί, βοριάδες από το απόγευμα, έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη. Βαθμιαία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την ημέρα της εθνικής εορτής. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!