Στοπ στο μοίρασμα κωδικών σε συγγενείς και φίλους θέλει να βάλει το Netflix (vid)

Κατά πάσα πιθανότητα, πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές βλέπετε Netflix με κωδικό που σας έχει δώσει κάποιος φίλος ή συγγενής. Και αυτό γιατί στα συνδρομητικά πακέτα της μεγαλύτερης πλατφόρμας streaming υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα (μία, δύο ή τέσσερις ανάλογα με το πακέτο), αλλά οι κωδικοί της κάθε συνδρομής μπορούν θεωρητικά να δοθούν σε απεριόριστο αριθμό ατόμων.

Αυτό είναι κάτι που σκέφτεται να αλλάξει το Netflix. Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος προϊόντων Γκρεγκ Πίτερς στην πρόσφατη συνέντευξη για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, η εταιρεία παρακολουθεί το μοίρασμα κωδικών και μελετά τρόπους να το σταματήσει – αλλά με «φιλικούς προς τον καταναλωτή τρόπους», όπως τονίζει (ακούστε την ερώτηση και την απάντηση από το 30:25 και μετά).

Δεν είναι μυστικό ότι πολλοί επιλέγουν το πρόγραμμα των 13,99 ευρώ με παρακολούθηση σε τέσσερις οθόνες ταυτόχρονα, και μοιράζουν στα τέσσερα το κόστος της συνδρομής, δίνοντας κωδικούς σε άλλα άτομα. Ωστόσο η επιλογή των τεσσάρων οθονών, στα σχέδια του Netflix τουλάχιστον, αφορά οθόνες μέσα στο ίδιο σπίτι και όχι σε τέσσερα διαφορετικά.

Σύμφωνα με περσινή έρευνα της Magid για το CNBC το 10% των συνδρομητών του Netflix παγκοσμίως (μόνο; Περιμέναμε μεγαλύτερο ποσοστό…) δεν πληρώνει τη μίνιμουμ συνδρομή των 9,99 δολαρίων, με αποτέλεσμα η εταιρία να χάνει κάθε μήνα έσοδα 135 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: reader.gr